American Express creditcards

Amex cards

American Express is een merk met prestige: velen dromen van een Amex creditcard. Vergelijk hier de beste creditcards van American Express en vraag direct aan.

Prepaid creditcard

Prepaid creditcards zijn een recente uitvinding, maar worden steeds populairder. Zelfs al is het geen traditionele creditcard, kan het normaal gesproken als elke andere creditcard worden gebruikt. Het enige verschil is dat de prepaid creditcard vooruitbetaald dient te worden en alleen op die basis werkt. Juist dit onderscheid maakt het aantrekkelijk voor een verscheidenheid aan klanten, bijvoorbeeld jongeren. Een prepaid card is aan te vragen zonder BKR toetsing.

Bestaat sinds: 1850
Geaccepteerd in: ongeveer 28 miljoen locaties wereldwijd, ongeveer 1 miljoen pinautomaten
Afgifte: direct en in samenwerking met banken


Ook al heeft American Express, kortweg Amex, niet dezelfde wereldwijde acceptatie zoals Visa en MasterCard, het bedrijf geniet een hoge status. Simpelweg omdat American Express n van 's werelds oudste creditcardaanbieders is.

Wat biedt de American Express creditcard?

Met de American Express creditcard kun je overal ter wereld betalen en pinnen. Vaak wordt er voor pinnen een vergoeding gerekend. Sinds 2010 zijn de Amex Green card en Amex Gold card verkrijgbaar. Sommige Amex creditcards vereisen een bepaalde kredietwaardigheid, zoals bijvoorbeeld de American Express Platinum card. Hier wordt van een minimum inkomen van 60.000 euro per jaar uitgegaan.
Evenals andere creditcardmaatschappijen biedt American Express bonusprogramma's aan. In Duitsland bijvoorbeeld, kan de eigenaar van een American Express creditcard als beloning punten verdienen (alle creditcarduitgaven komen overeen met een aantal punten). Deze punten kunnen vervolgens in premies worden omgezet of in geselecteerde winkels dienen als betaalmiddel.
Bovendien biedt Amex verschillende extra diensten aan, die van kaart tot kaart variren. Voorbeelden hiervan zijn reis- en annuleringsverzekeringen, bagageverzekeringen, internationale ziekteverzekeringen, maar ook aantrekkelijke kortingen op evenementen en VIP-toegang in bepaalde gelegenheden.

Voor wie is de American Express creditcard?

American Express creditcards zijn er zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. De creditcard voor particulier gebruik bestaat in vier varianten, namelijk de American Express creditcard, de Gold card, de Platinum Card en de Blue card.


De klassieke American Express card biedt, zoals alle creditcards van het merk, een individueel krediet zonder vooraf ingestelde limiet. Bij deze versie zijn diensten zoals een bagageverzekering of een globale vervoersongevallenverzekering standaard opgenomen.
De Gold Card heeft naast standaarddiensten onder anderen nog een reis- en annuleringsverzekering en een internationale ziekteverzekering. Als Platinum cardhouder heb je tijdens je vakantie een uitgebreid reisverzekeringspakket voor het hele gezin en tevens toegang tot de meest uiteenlopende evenementen. Met de Blue card is het exclusieve aanbod op het gebied van eten, reizen, winkelen en nog veel meer bij de prijs inbegrepen.
De zakelijke creditcards van American Express hebben een vergelijkbare reikwijdte qua diensten en zijn net zo ingedeeld als de creditcards voor particuliere klanten. Een speciaal kenmerk van de zakelijke creditcards is dat een bedrijf maximaal 9 individuele zakelijke creditcards op 1 rekening aanmelden kan. Op de website van American Express is hierover meer informatie beschikbaar.

Hoe krijg ik een Amex creditcard?

American Express geeft haar creditcards rechtstreeks aan klanten uit, dus niet per s via de bank. Wel heeft American Express samenwerkingsverbanden met banken, die op hun beurt alle soorten Amex creditcards uitgeven.

Hoeveel kost een Amex creditcard?

Voor de Amex creditcards is meestal een jaarlijkse vergoeding verschuldigd, die verschilt van kaart tot kaart. Voor de kosten van elke individuele creditcard surf je naar de website van American Express of klik je op de creditcardvergelijker bovenaan deze pagina. In landen buiten de eurozone geldt een vergoeding van minimaal 2% voor het opnemen van contant geld.

Creditcards vergelijken »