Creditcard aanvragen: zo werkt het

Creditcards zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Shoppen en pinnen overal ter wereld wordt aanzienlijk vereenvoudigd door de creditcard. Het is dus logisch dat het aanvragen van een creditcard simpel moet zijn.

Creditcard vergelijken

Allereerst is oriŽntatie belangrijk: vergelijk diverse creditcardaanbieders. Niet alleen creditcardmaatschappijen als Visa en MasterCard verschillen in hun aanbod, maar ook de banken die deze creditcards uitgeven bieden een brede waaier aan voorwaarden. Heb je de perfecte creditcardaanbieder gevonden, vraag dan online een creditcard aan.

Waar moet je in het algemeen op letten

Niet iedereen kan een creditcard aanvragen. Voor sommige traditionele creditcards geldt dat een minimaal inkomen is vereist. Andere creditcards, zoals prepaid creditcards, kan iedereen aanvragen - ongeacht inkomen, BKR-registratie of gemaakte schulden. Voor normale, traditionele creditcards geldt een bepaalde bestedingsruimte of kredietlimiet, waarover een gebruiker vrijelijk kan beschikken. Zo is het risico van niet-terugbetaling voor de bank te overzien. Banken toetsen de kredietwaardigheid van elke creditcardaanvrager bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Daarnaast dient een creditcardaanvrager een bewijs van regelmatig inkomen van de afgelopen maanden te overleggen.

Eisen van de creditcardaanbieders

Ondanks de standaardprocedures van een creditcardaanvraag bestaan er aanzienlijke verschillen per creditcardaanbieder. Visa of MasterCard bepalen over het algemeen niet aan welke eisen een creditcardaanvrager moet voldoen, dat doen de banken of creditcardaanbieders die de creditcards uitgeven. Behalve bij American Express: die bepaalt zelf de voorwaarden. Deze creditcardvoorwaarden tussen Amex en de rest van de creditcardaanbieders zijn zeer vergelijkbaar. De voorwaarden verschillen vooral per doelgroep. Zo zijn er strengere voorwaarden voor een creditcard met een hogere kredietlimiet (zoals Gold cards), dan een creditcard met een lagere kredietlimiet. Aanbieders van zakelijke creditcards, evenals aanbieders van creditcards met een uitgebreid pakket aan diensten en een zeer hoge kredietlimiet, vragen vaak ook een minimale omzet per jaar. Dit betekent dat een ondernemer of een medewerker van een bedrijf met bijvoorbeeld een Visa card, een bepaald bedrag per jaar met zijn creditcard moet betalen.

Vervaldatum van de creditcard

Nadat u diverse creditcards hebt vergeleken en de beste creditcard heeft gevonden, kunt u de creditcard direct online aanvragen. De aanvraag vindt plaats op de website van de creditcardaanbieder, waarbij geldt dat het invullen van persoonlijke gegevens zoals naam, adres, en een bijbehorende betaalrekening verplicht is. Druk de aanvraag vervolgens af en onderteken. Daarna kan de aanvraag, samen met uw bewijs van inkomen, per post verzonden worden. Ben je nog geen klant van de bank, dan dienen meer persoonlijke gegevens opgegeven worden die de bank of creditcardaanbieder zal controleren. Vervolgens wordt de aanvraag voor jouw nieuwe creditcard verwerkt.

Samengevat: dit heb je nodig om een creditcard aan te vragen

  • Positieve BKR-toetsing
  • Inkomstenbewijzen van de laatste 3-6 maanden
  • Identiteitskaart
  • Een betaalrekening om de creditcarduitgaven te verrekenen (niet van toepassing bij opening van betaalrekening met creditcard)
Creditcards vergelijken »