Debit cards

Debit cards: aan je rekening gekoppelde creditcards

Aan debit cards of debetkaarten heeft u nooit een slechte koop, simpelweg omdat u geen rente betaalt over uw uitgaven. Vergelijk hier creditcards die direct gekoppeld zijn aan je betaalrekening.

Er bestaan vele creditcardtypen en allen werken vaak net even anders. Het voordeel van meerdere soorten creditcards is dat zij gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden, om aan alle behoeften van uiteenlopende doelgroepen te voldoen. De debit card en prepaid creditcard, die onderling weinig verschillen, zijn beiden goede voorbeelden van een steeds uitgebreider creditcardlandschap.

De werking van de debit card

De term 'debit' komt uit het Engels en verwijst naar rente op de schuld of schuld. De normale werking van een creditcard is dat u de uitstaande bedragen in termijnen of pas na een maand betaalt. Dan is het dus mogelijk om te betalen op basis van gedeeltelijke terugbetaling of de betaling simpelweg uit te stellen. Voor de debit card creditcard is dit anders: hierbij wordt, bij betaling met de debit card, het geldbedrag direct van de gekoppelde betaalrekening afgeschreven. De onmiddellijke afschrijving vereenvoudigt de afbetaling, aangezien men zich met de debit card geen zorgen over schulden hoeft te maken: die zijn er namelijk niet. Het positieve is dus ook dat er geen sprake is van een oplopende rente op dergelijke schulden. Verder heeft de debit card dezelfde eigenschappen en functies als de reguliere creditcard en kan tevens gebruikt worden op dezelfde manier, maar een afbetaling in termijnen is met de debit card niet mogelijk.

Voor wie is de debit card?

De debit card is geschikt voor veel mensen. Wie de lusten van een creditcard wil en niet de lasten, is in goede handen met een debit card. Afbetaling in termijnen, op basis van meer bestedingsruimte op korte termijn, is dus het enige dat niet mogelijk is met een debit card.

Het voordeel van een debit card is dus dat je geen rente betaalt over afbetalingen en dat je niet meer kunt uitgeven dan op uw betaalrekening staat. Een reguliere creditcard brengt dan ook hogere kosten met zich mee. Een debit card is vergelijkbaar met een prepaid creditcard, het enige verschil is dat er bij een debit card geen sprake is van een aparte rekening met een vooruitbetaald saldo. De debit card is immers direct gekoppeld aan je betaalrekening en dus worden betalingen direct van je betaalrekening afgeschreven.

Waar kan ik een geschikte debit card vinden?

Vele reguliere creditcards zijn debit cards. Om het aanbod aan debit cards te kunnen vergelijken, kunnen de zoekresultaten worden gefilterd. Kies in het bovenstaande menu 'creditcards vergelijken' simpelweg voor 'direct gekoppeld aan betaalrekening'.

Creditcards vergelijken »