Gratis creditcard

Creditcards met nauwelijks jaarlijkse kosten:

Gratis creditcards zijn bijvoorbeeld creditcards zonder jaarlijkse bijdrage in het eerste jaar of prepaid creditcards. Oftewel de goedkoopste creditcards. Veel gratis of goedkope creditcards bieden vergelijkbare voordelen als creditcards met hoge jaarlijkse vergoedingen. Vergelijk nu de goedkoopste creditcards:

Gratis creditcards vergelijken »

Snel en gemakkelijk de goedkoopste creditcard vinden

Een creditcard moet weinig geld kosten. Om deze reden gaan de meesten op zoek naar een gratis creditcard. Normaal gesproken wordt hiermee bedoeld dat er geen jaarlijkse bijdrage voor de creditcard betaald hoeft te worden. Onder gratis creditcards worden dan ook creditcards verstaan die bijvoorbeeld het eerste jaar vrij zijn van een jaarlijkse bijdrage. Die jaarlijkse bijdrage kan oplopen tot een aanzienlijk bedrag, afhankelijk van de status en de services van de creditcard. Er zijn meer en meer goedkope creditcards met veel service en een goede reputatie. Het is dus de moeite waard om te zoeken naar een dergelijke creditcard die bij jou past. Overigens hoeft een creditcard die vrij is van een jaarlijkse bijdrage niet per se gratis te zijn, aangezien er nog andere kostenfactoren bij komen kijken.

Kosten van een creditcard

De belangrijkste factor van de creditcardkosten is de jaarlijkse bijdrage. Dit varieert van aanbieder tot aanbieder en hangt ook af van de diensten en de status van de creditcard. Er zijn echter meer en meer goedkope creditcards, waar het serviceniveau hoog is. Vooral consumentenbanken met over het algemeen gunstige kostenstructuren bieden goedkope MasterCard of VISA creditcards aan, bijvoorbeeld in het kader van het openen van een gratis betaalrekening. Voor sommige creditcardaanbieders geldt dat de creditcard het eerste jaar gratis is. In een dergelijk geval moeten klanten zelf goed inschatten hoe hoog de creditcardbijdrage is vanaf het einde van het eerste jaar en of het om een 'lokkertje' gaat.

Frau mit kostenloser Kreditkarte

Naast de pure creditcardkosten kunnen andere factoren van invloed zijn op de kosten van een creditcard. Deze andere factoren omvatten ondermeer transactiekosten. Dit zijn de kosten van het betalen met een creditcard in vergelijking met bijvoorbeeld betalen met contant geld. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van plaats van aankoop en aanbieder. Verder worden er kosten in de vorm van rente berekend voor het terugbetalen van uw opgebouwde creditcardschuld. Veel banken bieden echter rentevrije betalingscondities aan, die variëren van een maand tot enkele weken. In deze periode is men dan geen rente verschuldigd.

Goedkoop niet het enige criterium

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een goedkope creditcard te vinden. En al is het gunstig om een goedkope creditcard te hebben, bijvoorbeeld vanwege het feit dat je een creditcard zelden gebruikt, mag dit niet het enige criterium zijn. De diensten die het gebruik van een creditcard met zich meebrengt, moeten zich aanpassen aan de verwachtingen die je van een specifieke creditcard hebt. Wie bijvoorbeeld veel reist, heeft een creditcard nodig waarmee je kosteloos wereldwijd geld kunt opnemen. Wie veel online shopt, heeft een creditcard nodig met een loyaliteitsprogramma. De mogelijkheden zijn eindeloos!