Mastercard

Creditcards van MasterCard

MasterCard is een van de meest gangbare creditcardmerken wereldwijd. De MasterCard wordt zo goed als overal geaccepteerd. Vergelijk hier het aanbod.

Prepaid creditcard

Prepaid creditcards zijn een recente uitvinding, maar worden steeds populairder. Zelfs al is het geen traditionele creditcard, kan het normaal gesproken als elke andere creditcard worden gebruikt. Het enige verschil is dat de prepaid creditcard vooruitbetaald dient te worden en alleen op die basis werkt. Juist dit onderscheid maakt het aantrekkelijk voor een verscheidenheid aan klanten, bijvoorbeeld jongeren. Een prepaid card is aan te vragen zonder BKR toetsing.

Bestaat sinds: 1966
Geaccepteerd in: ongeveer 35 miljoen locaties wereldwijd, ongeveer 1 miljoen pinautomaten
Afgifte: in samenwerking met banken

In 1966 werd in New York voor de eerste keer met een MasterCard betaald. Tegenwoordig is MasterCard na Visa en American Express de grootste creditcardaanbieder (2010) in de wereld.

Wat biedt de MasterCard?

Je kunt met de MasterCard in de meest uiteenlopende landen van de wereld betalen en geld opnemen. Ook online shoppen is met behulp van de MasterCard secure code bijzonder veilig. Moderne creditcards hebben vaak bonusprogramma's of kortingsregelingen. Reizen, verzekeringen en andere speciale diensten, zoals bijvoorbeeld de reservering van hotels en huurauto's, horen ook vaak in het dienstenpakket. Voor de MasterCard geldt dat dit soort diensten afhankelijk zijn van het type MasterCard. Daarnaast heeft de bank van afgifte invloed op het dienstenpakket dat bij de MasterCard hoort.

Voor wie is de MasterCard?

De MasterCard is er voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Voor elke klant is er een bijpassende creditcard, daarom is er ook een grote verscheidenheid aan MasterCards. De MasterCard Gold, de MasterCard World Signia, de MasterCard Platinum en de prepaid MasterCard zijn daar voorbeelden van. Een prepaid creditcard werkt op basis van een vooruitbetaald saldo en is met name voor jongeren. De MasterCard Platinum is een creditcard voor de veeleisende genieter.


Het biedt naast talrijke bonusprogramma's een hogere kredietlimiet en volledige verzekeringsdekking. Is dat nog niet genoeg? Dan is er de MasterCard World Signia, die wordt slechts toebedeeld aan geselecteerde klanten. Dit is de exclusieve allround creditcard met uitzonderlijke diensten op het gebied van reizen, evenementen en verzekeringen. De MasterCard Gold bevat ook verschillende extra diensten waarover je hier kunt lezen.

Waar kan ik de MasterCard gebruiken?

In meer dan 210 landen kan met de MasterCard betaald en geld opgenomen worden. Deze creditcard kent nauwelijks problemen, dankzij het brede bereik en de wereldwijde acceptatie.

Hoe krijg ik een MasterCard?

Wil je een MasterCard, vergelijk dan alle MasterCards en klik op de creditcardaanbieder van jouw keuze. Welke dat precies zijn, kun je zien op de homepage van MasterCard. Overigens is ook het logo van MasterCard op de debit cards van jouw eigen bank een aanwijzing dat jouw bank MasterCard creditcards uitgeeft.

Hoelang is een MasterCard geldig?

De MasterCard is meestal 3 jaar geldig. De periode van geldigheid kan echter variëren van bank tot bank.

Hoeveel kost de MasterCard?

De meeste banken rekenen een jaarlijks bijdrage en een een internationale gebruiksvergoeding in landen die geen deel uitmaken van de eurozone. Daarnaast worden kosten voor opnames bij pinautomaten berekend. Echter, de creditcardkosten zijn variabel en worden bepaald door de afgevende bank. Slechts een enkele creditcard is echt gratis. Kom je een aanbod voor een gratis creditcard tegen, controleer dan goed of de creditcard permanent gratis is.

Creditcards vergelijken »