• Digitaal betalen met VISA en Mastercard

  28.01.2014
  Zowel Visa als MasterCard komen dit jaar met een digitale portemonnee. Visa introduceert de 'V.me', en MasterCard de 'MasterPass'. Met beide kan betaald worden in Nederland vanaf medio 2014. Van de twee digitale portemonnees wordt de MasterPass van MasterCard als eerste op de markt gebracht, en aangeboden via ICS cardservices.

  Digitale Portemonnee?!

  Wat is een digitale portemonnee? Een digitale portemonnee zoals de V.me en de MasterPass bewaren betaalgegevens, van bijvoorbeeld Visa en MasterCard, in een online cloud. Doordat uw gegevens zijn opgeslagen in een online cloud hoeft u bij het afrekenen niet elke keer uw kaartgegevens in te voeren, inloggen of ingelogd zijn met uw digitale portemonnee is genoeg.

  Hoe het werk

  Hoe werkt een digitale portemonnee? De werking van de digitale portemonnees is simpel, en vergelijkbaar met bijvoorbeeld de PayPal betaaldienst. De eerste stap is geld overmaken naar je digitale portemonnee, of zorgen dat je creditcard is gekoppeld aan de digitale portemonnee voor automatische overmakingen. Vervolgens betaal je simpelweg met gebruik van een loginnaam en een wachtwoord. Als je met een creditcard hebt betaalt, gaat de verrekening achteraf zoals je normaal gewend bent met een creditcard.

  Hoge Verwachtingen

  Creditcardgiganten Visa en MasterCard verwachten gezien hun naamsbekendheid en de trend van online betalen, veel van hun respectievelijke digitale portemonnee's. Een groot voordeel voor de consument is dat je met je digitale knip gemakkelijk en snel met smartphone of tablet kunt betalen. Daarnaast is het van belang voor consumenten om op te merken dat de V.me en Masterpass digitale portemonnee's niet per sé gekoppeld hoeven te worden aan een Visa of MasterCard creditcard. Beide digitale portemonnee's zijn ook aan te sluiten op andere creditcard aanbieder, zoals bijvoorbeeld American Express.

  Voorlopig Gratis

  Zowel Visa als MasterCard hebben grote online retailers met hun digitale portemonnee gepaaid. Dat betekent dat je bij het online afrekenen niet gek op moet kijken als het logo van V.me of Masterpass al vermeld staat. Voor zowel consumenten als aanbieders (bijvoorbeeld webshops) die gebruik willen maken van de digitale portemonnee functie, is aangekondigd dat de dienst voorlopig gratis zal zijn.

  MasterCard zal als eerste haar digitale portemonnee aanbieden, en zal dit doen via ICS cardservices in Nederland. De verwachting is dat Visa daarna snel zal volgen met V.me.

 • « Nieuws