• De Nieuwe prepaid creditcard van Google

  14.01.2014
  Google Wallet Card is de naam van de nieuwe Google prepaid creditcard, en overal waar MasterCard wordt geaccepteerd kan men deze creditcard gebruiken. Voor de duidelijkheid dat geldt voorlopig alleen nog in de Verenigde Staten. De Google creditcard is de fyieke variant van de inmiddels alweer twee jaar geleden gelanceerde Google Wallet, die via een mobiele app omgetoverd is tot een digitale portemonnee.

  De Werkwijze

  De algemene Google Wallet app biedt consumenten een digitale portemonnee. Onder een digitale portemonnee moet men verstaan, een digitale dienst die gegevens zoals creditcards, debitcards, klantenkaarten, en tegoedbonnen gezamenlijk opslaat. Wanneer een consument iets wilt aanschaffen dient die alleen maar de digitale portemonnee ter verifcatie tegen een 'PayPass' geactiveerde (NFC) scanner te houden.

  Pinnen met Google Wallet

  De Google Wallet Card is een verlengstuk van de algemene Google Wallet. De Google Wallet Card is namelijk een fysieke prepaid creditcard, en maakt het mogelijk om met je digitale Google Wallet fysiek te pinnen. De creditcard is voorzien van een pincode: iets wat in Amerika nauwelijks gebruikelijk is voor een creditcard maar hier in Europa toch als een vereiste gezien wordt. En wordt geaccepteerd overal waar MasterCard wordt geaccepteerd.

  Het Voordeel voor Google

  De werking van een Google Wallet Card is dezelfde als een prepaid creditcard: door middel van vooruitbetaling kan een saldo op de aan de creditcard gekoppelde rekening gezet worden, waar men niet overheen kan gaan. Alhoewel Google geen bank is, en daarmee niet dezelfde doelen nastreeft, verwacht Google veel van de Google Wallet Card. Google zou Google namelijk niet zijn, als zij via de Google Wallet Card de aankopen van klanten niet in de gaten houden om zo later gericht te kunnen adverteren. Dit laatste aspect is tevens de grootste kritiek, waar liggen de grenzen van privacy voor Google als ze dit direct en zo gemakkelijk binnen krijgen.

  Exclusief Test Gebied

  Of de Google Wallet Card naar Nederland komt is onduidelijk, in eerste instantie is de creditcard alleen in Amerika verkrijgbaar en bruikbaar. En dan ook nog alleen voor geselecteerde Google Wallet-gebruikers. De Google Wallet Card dient dus meer gezien te worden als test voor Google om te kijken of dit interesant voor ze is, en of betalen door middel van NFC opgepikt wordt door consumenten.

 • « Nieuws