• Vodafone komt met mobiele creditcard

  31.12.2013
  International Card Services (ICS) en Vodafone Nederland komen medio 2014 met de eerste mobiele creditcard in Nederland voor contactloze betalingen met de smartphone op de markt. Beide partijen hebben daarvoor een contract ondertekend, aldus Vodafone.

  Betalen via een app

  De door ICS uitgegeven Visa World Card komt beschikbaar in de Vodafone Wallet, een app die Vodafone-klanten kunnen downloaden. Deze app dient als een digitale, virtuele portemonnee voor smartphones en transacties via Near Field Communication (NFC) mogelijk maakt. De app maakt gebruik van de NFC-antenne waarmee de nieuwste generatie smartphones is uitgerust.

  Momenteel ontwikkelen ICS en Vodafone een nieuwe dienst, waarmee Visa World Card-houders met een Vodafone-abonnement mobiel kunnen betalen met hun Visa World Card.

  Eigen mobiele Creditcard

  Eerder maakte Vodafone bekend zijn eigen betaaldienst SmartPass te introduceren in Nederland. Ook deze dienst werkt op basis van NFC. Vodafone-woordvoerder Jasper Koek: 'Smartpass is een kaart van Vodafone zelf en is een zogenaamde stored value card. Je moet zorgen voor saldo voordat je ermee kunt betalen. Bij de VISA World Card die we met ICS ontwikkelen worden aankopen achteraf afgerekend, zoals bij een reguliere creditcard.'

 • « Nieuws