• Nu Termijnbetaling met American Express

  02.04.2014
  Sinds deze maand is het mogelijk om met de Payselector gespreid terug te betalen bij American Express. Daarmee wordt bedoeld dat u het geleende geld, wat u via de American Express creditcard hebt gegenereerd, nu ook in delen kunt terugbetalen. Ondanks dat concurrenten Visa en MasterCard deze mogelijkheid al zeer lang aanbieden is het een grote verandering voor American Express. Kritisch bekeken was American Express namelijk voorheen een aanbieder van charge cards in plaats van creditcards.

  De Payselector

  De speciaal door American Express ontwikkelde dienst Payselector maakt het sinds deze maand mogelijk om gespreid terug te betalen. De Payselector dienst geeft American Express klanten de mogelijkheid om aan te geven wanneer men wil terugbetalen, waarbij men nu ook termijnen kan aangeven. Concurrenten Visa en MasterCard bieden deze mogelijkheid al reeds voor een lange tijd maar door hoge gehanteerde rentes blijkt daar deze optie niet zeer populair. Slechts 15% van de klanten, van respectievelijk Visa en MasterCard, maakt gebruik van gespreid terugbetalen. American Express hanteert daarentegen een lagere rente van 12,5% per jaar tegenover de 15% per jaar van Visa en MasterCard. Mogelijk dat American Express klanten door de lagere rente er meer gebruik van zullen maken.

  Termijn betaling

  Daarnaast is het voor American Express de eerste keer dat ze hun klanten de mogelijkheid geven om gespreid terug te betalen. Dat zou ook nog een reden kunnen zijn waarom American Express klanten (in het begin) meer gebruik van betalen in termijnen gaan maken. Voorheen was het nooit mogelijk bij American Express gespreid terug te betalen en daardoor boden ze kritisch bekeken een charge card aan in plaats van een creditcard. Bij een charge card krijgt u net als bij creditcards gratis de mogelijkheid terug te betalen tot de maandelijkse rekening betaald dient te worden maar moet daarna direct vol rente betalen over het resterende geleende bedrag. Bij betalen in termijnen betaald u dus niet gelijk de volle rente over het resterende geleende bedrag maar is het afhankelijk van de termijnen hoeveel rente u over een geleend bedrag betaald. Feit blijft echter dat +/- 85 procent van de klanten van creditcardmaatschappijen uberhaupt geen gebruik maken van de mogelijkheid om geld te lenen en dus nooit rente hoeven te betalen, ook niet in termijnen. • « Nieuws