• Groei door Creditcards voor EU Banken

  16.04.2014
  De Citigroup, een grote bank onderneming uit de Verenigde Staten, is in eigen onderzoek tot de conclusie gekomen dat er creditcard mogelijkheden zijn voor Europese banken in de Verenigde Staten. De Citigroup heeft daarbij, vooralsnog, alleen verder gekeken naar banken uit het Verenigd Koninkrijk. Onder creditcard mogelijkheden verstaat het onderzoek van de Citigroup, dat verscheidene banken uit het Verenigd Koninkrijk een goede kans hebben om marktaandeel te veroveren in de creditcard (aanbieder) markt van de Verenigde Staten. Van die verscheidene banken heeft Barclays bank de beste kansen, volgens Citigroup.

  Citigroup Onderzoek

  Uit Citigroup's eigen onderzoek blijkt dat de Barclays bank al wel actief is op de Amerikaanse creditcardmarkt. Echter, is het aandeel van de Barclays bank klein te noemen met een marktaandeel van 2,5%. Citigroup beweert in het eigen onderzoek dat wanneer de Barclays bank zijn marktaandeel weet uit te breiden tot 5%, het totale Barclay's bedrijfsresultaat met 4% kan groeien voor belastingen. In anticipatie van die ontwikkeling heeft de Citigroup zijn koopadvies verhoogd voor Barclays bank aandelen. Opmerkelijk is dat concurrenten niet meegaan in dit koopadvies van Citigroup. Op basis van Citigroup's eigen onderzoek verwacht de grote bank onderneming dus significante andere resultaten dan zijn concurrenten. Dat kan twee uitkomsten betekenen, Citigroup heeft het juist of niet. De toekomst zal het moeten uitwijzen voor de creditcard mogelijkheden van de Barclays bank in de Verenigde Staten.

  Mogelijkheden voor Lloyds Banking

  Naast de Barclays bank heeft de Citigroup ook hoge verwachtingen van Lloyds Banking maar dan in het Verenigd Koninkrijk. Lloyds Banking heeft een huidig aandeel van 16% op de Britse creditcardmarkt maar Citigroup ziet sterke groeimogelijkheden. Wanneer Lloyds Banking zijn marktaandeel kan uitbreiden met 9%, zal het totale Lloyds Banking bedrijfsresultaat eveneens met 5% groeien voor belastingen. In anticipatie van deze mogelijke ontwikkeling heeft de Citigroup ook haar koopadvies voor Lloyds Banking aandelen verhoogd. Wederom hogere verwachtingen dan Citigroup's concurrenten. Tot nu toe heeft Citigroup alleen verder gekeken naar kansen voor banken in het Verenigd Koninkrijk. Echter, indien de verwachtingen uitkomen zou het zo maar kunnen zijn dat de creditcard mogelijkheden voor Europese banken in de Verenigde Staten kansrijker zijn dan lang gedacht. • « Nieuws