• Vele creditcard voordelen bij vakantie

  07.08.2014
  Heb je nog geen creditcard, of twijfel je nog bij de aanschaf? Ga snel creditcard vergelijken en direct een creditcard aanvragen, want de vakantie lonkt! Bij het boeken van een reis en tijdens de vakantie kun je nauwelijks om een creditcard heen. Hieronder de vele creditcard voordelen voor jouw vakantie.

  De Voordelen!

  1. Een reis boeken met creditcard is goedkoop: de meeste reizen of vluchten zijn te boeken met een creditcard, zonder dat er extra kosten voor de betaling in rekening gebracht worden. Vanzelfsprekend is het altijd goed om zelf goed te kijken of er additionele kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten staan in verhouding met de vele voordelen die een creditcard biedt.

  2. Met een creditcard online shoppen is ideaal: mocht je je bestelling om een of andere reden niet ontvangen, dan is het gemakkelijk om je geld retour te krijgen. Dat kan door simpelweg aan te geven dat je niet hebt gekregen wat je besteld hebt, of door gebruik te maken van de creditcard verzekering. Voor internetwinkelen geldt doorgaans dat aankopen tot 2 maanden na bestelling gratis verzekerd zijn.

  3. Een creditcard is betrouwbaar: je hoeft minde rgoed op te letten met welke partij je zaken doet, aangezien je met behulp van een zogenaamde 'charge back' procedure je de betaling kunt terugdraaien. Bijvoorbeeld als je een bestelling niet hebt gedaan of niet aan de verplichtingen voldaan is.

  4. Met een creditcard ben je vaak automatisch verzekerd tegen misstanden en krijg je daarvoor vergoedingen. Bijvoorbeeld bij een vertraagde vlucht. Ook krijg je een vergoeding als je je bagage kwijt raakt of als er problemen zijn met het transport van je bagage. Heb je een klacht over een reisaanbieder, dan kun je terecht bij de Reclamecode Reisaanbiedingen of de Autoriteit Consument & Markt.

  Nieuwe Regels

  Er is overigens recent een nieuwe Europese regel die geldt ten aanzien van de kosten van het gebruik van een creditcard. De regel zegt dat eventuele extra kosten die gepaard gaan met het gebruik van een creditcard, op tijd en helder vermeld dienen te worden, dus niet pas op het moment van (online) betalen.

 • « Nieuws