• Vraag: hoe werkt nou een creditcard?

  16.09.2014
  Betalen met een creditcard is misschien wel de eenvoudigste en snelste betaalmethode. Je geeft je creditcard aan de winkelier, zet je handtekening of toetst je pincode in en de betaling is geregeld. Bij online shoppen vul je je creditcard nummer in en de vervaldatum van de creditcard. Als extra beveiliging vul je ook de CVC-code in, die je achterop de kaart vindt. That's it!

  Creditcard bijdrage

  Er wordt niet meteen geld van je rekening afgeschreven. Dit gebeurt pas achteraf. Het geld wordt dus voorgeschoten. Elke keer als je met je creditcard betaalt, sluit je als het ware een lening af. In ruil daarvoor betaal je een creditcard bijdrage. Verder betaal je rente over het openstaande tegoed, als je dat niet binnen een voorgeschreven termijn terug hebt betaald.

  Een veel voorkomende creditcard is de ICS creditcard. Dit bedrijf levert creditcards, zoals een VISA card, aan klanten. Deze online creditcard. Hiermee kun je eenvoudig online betalingen doen. Het gemakkelijkste is deze creditcard online te bestellen.

  Wat is een ICS creditcard?

  ICS staat voor International Card Services. Deze organisatie geeft creditcards uit en verzorgt de administratie, de promotie en de verwerking van transacties voor Visa card en MasterCard. Als je een creditcard hebt, is de kans groot dat het een ICS credit card is. ICS werkt ook samen met verschillende bedrijven die eigen creditcards uitgeven. Voorbeelden hiervan zijn de ANWB met de ANWB creditcard en de Bijenkorf. Heb je bijvoorbeeld een ANWB creditcard, dan is het een ICS credit card.

  Kosten creditcard

  Geld lenen kost geld, het hebben en gebruiken van een creditcard dus ook. Je betaalt een jaarlijkse bijdrage voor het hebben van de kaart. Zowel bij gebruik van je creditcard online als offline, ga je rente over het opgenomen bedrag betalen. Betaal je binnen een bepaalde termijn terug, dan hoef je meestal niets te betalen. Kies je voor betaling in termijnen, dan betaal je een vrij hoge rente. Met een creditcard kun je ook pinnen. Ook dat kost geld.

  De kosten voor de verschillende creditcards lopen sterk uiteen. Het is dus belangrijk de kosten te vergelijken voor je een keuze maakt. Hierbij moet je rekening houden met de manier waarop je de card gaat gebruiken. Het kan zijn dat een online creditcard of een prepaid mastercard voldoende is. Deze zijn meestal het goedkoopst. Wil je echter liever een echte creditcard in plaats van een debit card, dan moet je ook letten op het maximale bedrag dat je op kunt nemen.

  Een creditcard aanvragen, hoe doe je dat?

  Een creditcard aanvragen kan in veel gevallen online. Je kiest op een vergelijkingssite de card uit die het beste bij je behoeften past en je vraagt hem direct aan. Je zult wat vragen moeten beantwoorden over je financiële situatie. Met deze informatie kan de verstrekker van de kaart beoordelen of jij in staat zult zijn je uitgaven met de creditcard ook weer terug te betalen. De meeste banken bieden overigens ook een creditcard aan in combinatie met de betaalrekening.

  De goedkoopste creditcard of de beste creditcard?

  De goedkoopste creditcard hoeft niet de beste creditcard te zijn. De goedkopere kaart kan bijvoorbeeld samengaan met een hogere rente als je niet op tijd terugbetaalt. Deze kaart is vooral geschikt als je hem niet vaak gebruikt. Het kan dan toch handig zijn een creditcard te hebben, bijvoorbeeld als je naar het buitenland gaat.

  Bij de beste creditcards mag je de beste voorwaarden verwachten. Een goedkopere kaart voor je partner, snel op kunnen zeggen en lage kosten voor geldopname zijn voorbeelden van deze voorwaarden.

  Een creditcard aanvragen?

  Voor je een creditcard aanvraagt, moet je je afvragen: hoe werkt een creditcard? Als je niet goed omgaat met zo'n kaart, kan hij namelijk veel geld kosten - de kosten creditcard kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het loont dan ook de moeite om de kosten van de creditcards van verschillende aanbieders goed te vergelijken. Zo vind je de beste creditcard die voor jou de goedkoopste creditcard is.

 • « Nieuws