• Populariteit Prepaid Creditcard stijgt

  12.06.2016
  Ook aankomende zomer zal er weer veel gebruik gemaakt worden van de prepaid creditcard. Hoewel de populariteit van de debit card - zoals de prepaid creditcard net als de reguliere betaalpas ook wel genoemd wordt - al enkele jaren stijgt, is het aanbod nog altijd beperkt.

  Wat is een prepaid creditcard?

  De prepaid credit is een vooraf oplaadbare creditcard. De reden dat een prepaid creditcard bestaat, is in eerste instantie dat je de uitgaven die je normaal gesproken met je creditcard doet, hiermee in de hand kunt houden: je geeft niet meer uit dan je hebt. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe creditcard gebruikers erachter dat onze betaalpas niet overal en altijd de oplossing is om te kunnen betalen. Voornamelijk wanneer er gekeken wordt naar online aankopen is het vaak niet mogelijk om met de betaalpas te betalen. Ook wanneer je in het buitenland in een winkel wilt betalen is onze standaard maestro-kaart niet altijd toereikend om te kunnen betalen. In bovenstaande gevallen kan een creditcard of prepaid creditcard uitkomst bieden.

  Hoe werkt een creditcard?

  Om uit te leggen hoe een prepaid creditcard werkt, is het goed om eerst te begrijpen hoe een reguliere creditcard werkt.

  De naam zegt het al: met een creditcard betaal je op krediet. Wanneer je met een creditcard betaalt wordt het saldo niet direct van je rekening afgeschreven, zoals dit bij een normale betaalpas wel gebeurt. Aan het eind van de maand krijg je een rekening met de betalingen die je de afgelopen maand hebt gedaan. Creditcards kunnen verschillende limieten hebben en meestal kun je kiezen tussen volledige of gespreide aflossing aan het einde van de maand. Bij gespreide betaling is de creditcard ook met een lening te vergelijken en zul je voldoende moeten verdienen om dit terug te kunnen betalen.

  En hoe werkt een prepaid creditcard?

  De werking van een prepaid creditcard is te vergelijken met een prepaid telefoon. Je koopt een tegoed dat je in dit geval op je card zet. Dit is het bedrag dat je kunt besteden en wanneer dit op is kun je de creditcard ook niet meer gebruiken totdat deze opgewaardeerd is.

  Met een prepaid creditcard betaal je dus niet achteraf, zoals bij een reguliere creditcard - maar vooraf. Je kunt met een prepaid creditcard geen geld uitgeven wat je op dat moment ook niet hebt. Het kredietrisico is bij dit product dus een stuk kleiner. Voor een prepaid creditcard hoef je als consument ook niet aan allerlei strenge eisen te voldoen.

  Een creditcard online aanvragen

  Een creditcard online aanvragen is heel eenvoudig. De meest gebruikte prepaid creditcard is een prepaid MasterCard, die door slechts enkele aanbeiders uitgegeven wordt. Het grote voordeel van een prepaid MasterCard is dat deze nagenoeg overal ter wereld

  wordt geaccepteerd. Een ander alternatief is de reguliere ICS creditcard. De ICS creditcard, meestal een VISA card of een MasterCard, is ook een veel geaccepteerde card waarbij de voorwaarden en mogelijkheden erg gunstig zijn voor de gebruiker. Een creditcard aanvragen vereist dus eerst de nodige oriŽntatie, maar het online aanvraagproces gaat snel. Zorg wel dat je je persoonlijke gegevens bij de hand houdt.

  Veiligheid

  Een belangrijk aandachtspunt bij het creditcard aanvragen is het veiligheidsaspect. Bij een reguliere online creditcard horen we vaak verhalen van mensen van wie de creditcardgegevens in verkeerde handen zijn gevallen. Met alleen het creditcardnummer kunnen criminelen aan de haal gaan. Hoewel je verzekerd bent, kan dit voor de benadeelden enige financiŽle problemen brengen. Een prepaid creditcard is een stuk veiliger. Zo kun je ervoor kiezen om steeds kleine bedragen op de card te zetten. Wanner deze onverhoopt toch in verkeerde handen zou vallen, loop je niet tegen financiŽle problemen op. Hierdoor heb je zelf in de hand hoeveel risico je wilt lopen. Ook kun je vlak voor het doen van een aankoop pas beslissen geld op de card te plaatsen.

  Verschil met betaalpas

  Het belangrijkste verschil met de betaalpas is de acceptatiegraad van het betaalmiddel. Met je betaalpas is het vaak onmogelijk om online een hotel te boeken. Hiervoor is altijd een geaccepteerde creditcard vereist. Ook heb je voor veel aankopen geen pincode nodig. Verder kun je de creditcard ook op nagenoeg alle plaatsen gebruik waar je een reguliere betaalpas gebruikt.

  Kosten en kwaliteit

  Over het algemeen zijn de kosten voor een prepaid creditcard laag. Het gebruik is gratis en er worden alleen lage periodieke kosten voor de card in rekening gebracht. De goedkoopste creditcard is vaak online aan te schaffen. Maar de goedkoopste creditcard is niet altijd de beste creditcard. Een prepaid creditcard is in ieder geval transparant en je krijgt de beste voorlichting. Een prepaid creditcard: eenvoudig en handig!

 • « Nieuws