• De Voordelen van een Gratis Creditcard

  16.02.2015
  Een creditcard is een handige manier om overal ter wereld betalingen te doen. In eigen land kun je overal met je betaalpas betalen. In het buitenland is dat vaak toch een stuk lastiger. Heb je tijdelijk een maestro of visa kaart nodig, dan is het wel zo prettig als je deze gratis verstrekt krijgt. En bij de meeste creditcardaanbieders is dit gewoon mogelijk.

  Gratis creditcard: een betaalmiddel vol mogelijkheden

  Een blije vrouw bij de kassa. Een creditcard (ook wel debit card genoemd) is een wereldwijd betaalmiddel. Europa, de Verenigde Staten, Azi: overal ter wereld kun je betalen met creditcard. Een tijdelijke creditcard is ideaal voor vakantie of voor een studie of stageperiode in het buitenland. Als je voor korte tijd een betaalkaart nodig hebt, biedt een gratis creditcard uitkomst. Veel creditcards zijn het eerste jaar gratis waardoor een tijdelijke creditcard haalbaar is voor iedereen. De meeste kaarten worden uitgegeven door ICS (International Card Services). Dit bedrijf zorgt ervoor dat je met jouw kaart veilig kunt betalen in binnen- n buitenland. Welke debit card het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke wensen. Je kunt onder andere kiezen voor:

  • VISA
  • Maestro
  • American Express

  Hoe werkt een creditcard?

  Met een debit card betaal je de rekening achteraf. Dit is een groot verschil met je betaalpas, waarbij het geld direct van je rekening wordt afgetrokken. In het buitenland worden creditcards veel gebruikt bij:

  • Hotels
  • Restaurants
  • Winkels
  • Pinautomaten

  Wordt het de eerste keer dat je de kaart gebruikt, dan heb je maar n vraag: hoe werkt een creditcard nu eigenlijk? Als je in een hotel, winkel of restaurant met je ICS kaart betaalt, is het vaak voldoende om je handtekening te zetten. Tegenwoordig komt het wel steeds vaker voor dat je ook een pincode in moet toetsen. Op deze manier wordt de veiligheid van de kaart gewaarborgd. Bij normale pinautomaten kun je net zo goed betalen met creditcard. Met je bankpas kun je in het buitenland problemen ondervinden. Buitenlandse bankpassen worden namelijk niet in alle winkels geaccepteerd. Passen van de bekende creditcardaanbieders werken daarentegen altijd.

  Kosten creditcard

  De meeste mensen gebruiken de maestro kaart naast de normale bankpas. Juist omdat je deze kaart niet dagelijks als betaalmiddel gebruikt, moeten de kosten creditcard zo laag mogelijk blijven. Veel creditcardaanbieders geven hun kaart het eerste jaar gratis. Ben je van plan de creditcard langer te gebruiken dan zijn hier wel kosten aan verbonden. Creditcard vergelijken is een handige manier om je kosten zo laag mogelijk te houden. Aan het einde van de maand stuurt de creditcardaanbieder een overzicht van alle openstaande bedragen. Betaal je de rekening in n keer dan kost je dit geen extra rente. Je betaalt wel rente als je ervoor kiest om het bedrag gespreid terug te betalen. Het maximum percentage dat creditcardaanbieders mogen rekenen, is 15%. Het gebruik van de normale pinpas kost echter ook geld. Want hoewel de pas vaak gratis is, vraagt de bank wel geld voor het hebben van een betaalrekening.

  Wil je een creditcard aanvragen?

  Een gratis creditcard aanvragen is heel eenvoudig. De makkelijkste manier is om online een aanvraag in te dienen bij de creditcardaanbieder van jouw keuze. Aan de hand van je ingevulde gegevens wordt gecontroleerd of je kredietwaardig bent. Met een BKR-toetsing wordt gekeken of je elders nog openstaande schulden hebt en ook je inkomen is voor de aanvraag van belang. Meestal is een inkomen van 1150 euro netto per maand al voldoende om een kaart aan te kunnen vragen. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan krijg je de kaart binnen 2 weken per post thuisgestuurd. Als extra beveiliging moet je de kaart nog activeren voor je ermee betaalt. Hoe je dit precies doet, lees je in de begeleidende brief die je bij je gratis creditcard krijgt.

  Creditcard vergelijken

  Voor Nederlandse creditcardgebruikers zijn er heel wat keuzes. Kies je voor MasterCard, VISA of nog een andere kaart? Met al deze creditcards kun je in eigen land en in het buitenland betalen. Al zitten er wel een aantal verschillen tussen de kaarten. Wil je bijvoorbeeld een zakelijke kaart of gebruik je het alleen voor je buitenlandse vakanties? En wil je het eerste jaar gratis gebruik maken van de dienst of heb je liever een kaart waar alvast een tegoed op staat? Voor je een definitieve beslissing neemt, is het verstandig om de creditcards met elkaar te vergelijken. Zo maak je de beste keuze!

 • « Nieuws