• Voordelen van de prepaid creditcard

  06.04.2016
  We leven in een wereld waarin bijna alles digitaal gaat. Communiceren, winkelen en betalen kun je tegenwoordig allemaal vanuit je eigen luie stoel. Voor bezitters van een creditcard is dit alles een stuk eenvoudiger, doordat de creditcard nu eenmaal overal als betaalmiddel geaccepteerd word. De creditcard, en de prepaid creditcard in het bijzonder, hebben enkele voordelen ten opzichte van traditionele betaalmiddelen zoals een bankpas en contant geld.

  Creditcards

  Creditcards hebben de laatste jaren hun intrede gedaan voor het grote publiek. Vroeger kon enkel de elite zich zo'n kaart veroorloven en was de kaart vooral gericht op de zakenwereld. Tegenwoordig heeft iedere bank de creditcard in het assortiment.
  vrouw informeert over creditcard.

  Internationale samenleving

  De voordelen van een creditcard zijn overduidelijk. In ieder land, op welk continent dan ook is de creditcard een wettig betaalmiddel. Ook bij online transacties is een creditcard het betaalmiddel bij uitstek, zeker omdat webshops uit het buitenland steeds meer in trek komen vanwege het diverse aanbod. Met de pinpas van je bank kun je goed en makkelijk binnen Nederland betalen. Op internet loop je al snel vast als je een transactie wil doen naar het buitenland. Ook kun je niet overal in het buitenland betalen of geld opnemen. Met een creditcard loop je niet tegen deze grenzen aan.

  Creditcard aanvragen

  Om in aanmerking te komen voor een creditcard, moet je aan een aantal eisen voldoen. In de eerste instantie moet je een bewijs van inkomen kunnen overleggen. De verstrekker van de creditcard wil er zeker van zijn dat je genoeg inkomen hebt om het uitstaande saldo terug te betalen. Ook mag je geen negatieve BKR-registratie hebben. Dat houdt in dat je in het verleden geen schulden gehad mag hebben die je niet op tijd hebt kunnen voldoen. Door deze eisen vallen veel studenten en mensen met beheer op hun inkomen buiten de boot.

  Voordelen prepaid creditcard

  Voor bovenstaande doelgroep is er een goed alternatief: een prepaid creditcard. Deze creditcard is een kaart met de voordelen van een reguliere creditcard maar zonder de risico's ervan. Deze kaart laad je op met een door jou gekozen bedrag. Dit bedrag is de limiet van de prepaid credit card. Het wordt ook wel een debit card genoemd omdat je in principe geen krediet krijgt, maar een tegoed of debit op de kaart zet.

  De voordelen van een prepaid creditcard:

  + Geen kreditrisico: doordat je het saldo op de kaart van te voren zelf betaalt, kun je geen schulden maken. Voor mensen die in het verleden teveel schulden hebben gemaakt en daardoor geen lening of creditcard kunnen krijgen, is een debit card de ideale oplossing. Ook wanneer je inkomen wordt beheerd en je geen schulden mag maken, is deze kaart een uitkomst.
  +Geen BKR-toetsing: dit is voor veel mensen het belangrijkste voordeel van een prepaid credit card. Omdat je geen krediet toegewezen krijgt maar vooraf betaalt, hoeft je inkomen niet getoetst te worden en zal er geen check worden gedaan bij het BKR, wil je deze creditcard aanvragen.
  + Grenzeloos betalen: je kunt terecht bij vrijwel alle hotels, restaurants en winkels ter wereld. Geld opnemen bij een buitenlandse betaalautomaat gaat snel en probleemloos. Ook online betalen gaat bijzonder makkelijk met een prepaid creditcard.

  Creditcard vergelijken

  Als je op zoek bent naar een creditcard die het best aansluit bij jouw persoonlijke situatie, kun je verschillende soorten creditcard vergelijken. Een debit card heeft naast de vele voordelen, ook een nadeel. Omdat je in pricipe geen krediet toegewezen krijgt, is de limiet beperkt. Je kunt dan ook geen gebruik maken van het betalen in termijnen, wat wel een voordeel is van een creditcard met krediet. Wanneer je een betaling doet die hoger is dan het saldo van je prepaid creditcard, wordt deze geweigerd.

  Veilige keuze

  Voor iedereen die geen vast inkomen heeft, zoals studenten of mensen zonder werk, is een debit card een verstandige keuze. Het is een uitkomst wanneer je wel de gemakken van een creditcard wil, maar niet de risico's. Je kunt je met alle gemakken van dien begeven op de digitale en internationale snelweg.


 • « Nieuws