• Stop met hoge kosten voor betalen met creditcard

  04.09.2016
  In het buitenland de hotelrekening betalen, pinnen bij een geldautomaat, online shoppen of simpelweg in een winkel afrekenen; haast voor elke transactie waarbij je een creditcard gebruikt worden er extra kosten in rekening gebracht. Deze kunnen bovendien aardig oplopen. Het betekent dat je als consument goed moet afwegen welke voor jou de beste creditcard is en wanneer je deze wel of beter niet moet gebruiken. Het kan je aanzienlijke besparingen opleveren én interessante voordelen met zich meebrengen.

  Het begint met creditcards vergelijken

  In Nederland worden tientallen verschillende creditcards aangeboden. Al deze kaarten functioneren binnen het netwerk van een van de drie wereldwijde marktleiders op het gebied van elektronisch financieel verkeer: MasterCard, Visa en American Express. Dit betekent echter niet dat aan een ABN AMRO MasterCard dezelfde kosten zijn verbonden dan aan een creditcard die MasterCard zelf aanbiedt. Elke kaart van elke instelling kent zijn eigen kostenstructuur. De handigste en snelste manier om deze met elkaar te vergelijken is te surfen naar een van de vergelijkingswebsites voor creditcards.

  Algemene kosten creditcard

  Sites die creditcards vergelijken bieden je een up-to-date overzicht van de algemene kosten per kaart waaronder de:

  • Vaste jaarbijdrage (prijs van de kaart, contributie)
  • Geldende rente (wanneer betalingen niet voor het einde van de maand zijn terug gestort)
  • Kosten voor geldopname (pinnen)
  • Kosten voor het omzetten van euro's naar andere geldsoorten binnen en buiten de EU

  Hiernaast kun je op de sites ook bekijken welke voor jou de beste creditcard is om voordeel mee te halen, zoals een welkomstbonus, promoties en het sparen van punten voor korting of gratis artikelen. Vanuit de vergelijkingstool kun je vaak meteen ook de gewenste creditcard aanvragen. In de online vergelijkingstool van deze site kun je alle creditcards vergelijken met de bijbehorende voordelen en voorwaarden.

  Online en in winkels betalen met creditcard

  Zowel MasterCard, Visa als American Express brengen geen kosten in rekening wanneer je bij webshops of fysieke winkels betaald met je creditcard. Ze krijgen voor hun financiële dienst een kleine commissie van de hotels, restaurants, winkels e.a. Veel van deze bedrijven menen echter dat ze dit moeten verhalen op de consument, en zetten daarom een vast bedrag of een percentage bovenop de prijs van het artikel wanneer met een creditcard wordt afgerekend. Een initiatiefwet van Tweede Kamerlid Van Vliet om deze additionele post te verbieden is helaas door de kamer verworpen. Er is in Nederland wel een algemene Europese regel van kracht die stelt dat de kosten tijdig en duidelijk aan de consument moeten worden doorgegeven. Schroom daarom niet om te vragen wat het bedrag of percentage is, zodat je eventueel voor een andere betaalmethode kunt kiezen.

  Kosten creditcard minimaliseren en extra pluspunten van creditcards

  Met een positieve kredietrating (BKR) is het makkelijk om meerdere creditcards aan te vragen. Vlieg je vaak, dan kun je naast je standaard creditcard ook een nemen met aantrekkelijke airmiles en andere vliegvoordelen. Voor shoppen en de aanschaf van meubels, woonaccessoires en elektronica biedt de Bijenkorf creditcard mooie voordelen. Bij alle aankopen in Bijenkorf vestigingen en de webshop gelden geen extra kosten voor het betalen met creditcard. Plus krijg je bij het gebruik van de kaart binnen en buiten de Bijenkorf spaarpunten, die aan de kassa van de Bijenkorf kunnen worden omgezet in kortingen op artikelen. Op deze manier kun je de kosten voor het bezit van de kaart heel snel terug verdienen, en per saldo winst maken met de Bijenkorf creditcard.

  Maximaal profiteren van het gemak van afrekenen met creditcard

  In winkels, restaurants en online betalen met creditcard biedt een grote mate van comfort. Je hoeft geen geld op je rekening te hebben om de uitgave te doen. Als het opgenomen bedrag aan het einde van de maand inmiddels is aangezuiverd hoef je ook nog eens geen rente te betalen. Het is momenteel ook de veiligste internationale betaalmethode. Ga je een creditcard aanvragen, maak dan wel vooraf een objectieve vergelijking van de kosten en de extra pluspunten van de kaart.

 • « Nieuws