Prepaid Creditcard

Creditcards met nauwelijks jaarlijkse kosten:

Prepaid creditcard zijn kaarten waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel geld je op je creditcard zet en dus maximaal kunt uitgeven. Door deze mix van creditcard en pinpas kun je geen schulden maken, maar heb je toch alle gemakken van een creditcard.

Prepaid creditcards vergelijken »

Prepaid creditcard

Prepaid creditcards zijn een recente uitvinding, maar worden steeds populairder. Zelfs al is het geen traditionele creditcard, kan het normaal gesproken als elke andere creditcard worden gebruikt. Het enige verschil is dat de prepaid creditcard vooruitbetaald dient te worden en alleen op die basis werkt. Juist dit onderscheid maakt het aantrekkelijk voor een verscheidenheid aan klanten, bijvoorbeeld jongeren. Een prepaid card is aan te vragen zonder BKR toetsing.

Zo werkt de prepaid creditcard

De prepaid creditcard is op het eerste gezicht niet te onderscheiden van een gewone creditcard. Het ziet eruit als alle andere grote creditcards van Visa of MasterCard. De functies zijn hetzelfde: betalen en pinnen met de prepaid creditcard is net zo gemakkelijk. Of, en in welke mate dit kosteloos is, hangt af van de creditcardaanbieder.

De prepaid creditcard werkt op oplaadbare basis. Dat betekent dat het een oplaadbare creditcard is, waarmee je alleen kunt betalen als er een positief saldo op staat. Je kunt het saldo eenvoudig aanvullen door middel van het (online) overmaken van geld, bijvoorbeeld vanaf je betaalrekening. Er zijn prepaid creditcards zonder, en met gekoppelde betaalrekening.

Kosten van de prepaid creditcard

De prepaid creditcard is gemakkelijk en vaak gratis te verkrijgen. De meeste banken hanteren nauwelijks een jaarlijks bedrag aan kosten voor de prepaid creditcard, bij een enkele bank ben je helemaal geen jaarlijks bedrag verschuldigd. Andere kosten kunnen bijvoorbeeld het opladen van de prepaid creditcard zijn, hoewel dit in de meeste gevallen een gratis dienst is van banken. Ook bestaan er zogenaamde transactiekosten, die voor betalingstransacties en contant geldopnames gelden. Deze transactiekosten verschillen nauwelijks van normale creditcards. Vele prepaid creditcardaanbieders rekenen helemaal geen transactiekosten.

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard vergeleken met een andere creditcard?

De prepaid creditcard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een reguliere, traditionele creditcard. Je kan zelf het bedrag bepalen dat je als saldo wilt hanteren. Daarnaast kun je bij jouw eigen budget blijven, niet over een limiet gaan en jezelf niet in de schulden steken. Bovendien betaal je geen rente over een schuld. Heb je geen bestedingsruimte meer, dan kun je de prepaid creditcard weer gebruiken wanneer je het saldo eenvoudig weer hebt opgeladen.

Ook in geval van diefstal van creditcardgegevens loopt de eigenaar van een prepaid creditcard geen gevaar: de kaart is beveiligd met een pincode en kan direct worden geblokkeerd. Bovendien kan er geen geld gestolen worden wat je niet hebt. De (nieuwe) prepaid creditcard is pas weer werkzaam als men met behulp van toegang tot de betaalrekening de creditcard weer oplaadt.

Creditcards vergelijken »