Visa card

Creditcards van Visa

Visa is één van de bekendste creditcardaanbieders ter wereld. In diensten en kosten verschillen creditcards vaak sterk. Vergelijk hier het aanbod.

Prepaid creditcard

Prepaid creditcards zijn een recente uitvinding, maar worden steeds populairder. Zelfs al is het geen traditionele creditcard, kan het normaal gesproken als elke andere creditcard worden gebruikt. Het enige verschil is dat de prepaid creditcard vooruitbetaald dient te worden en alleen op die basis werkt. Juist dit onderscheid maakt het aantrekkelijk voor een verscheidenheid aan klanten, bijvoorbeeld jongeren. Een prepaid card is aan te vragen zonder BKR toetsing.

Bestaat sinds: 1970
Geaccepteerd in: ongeveer 28 miljoen locaties wereldwijd, ongeveer 1 miljoen pinautomaten
Afgifte: in samenwerking met banken

In 1970 nog onder een andere naam opgericht, is Visa vandaag de dag niet alleen 's werelds bekendste creditcardaanbieder, maar tegelijkertijd het meest gewaardeerde creditcardmerk wereldwijd (2010).

Wat biedt de Visa card?

Met de Visa card heb je wereldwijd de gelegenheid om geld op te nemen en zonder cash op zak te betalen. Door het "Verified by Visa"-programma is het mogelijk veilig online te shoppen, aangezien de creditcardgegevens gecodeerd worden verzonden. Gevallen van fraude zijn dus uiterst onwaarschijnlijk. Diverse Visa cards bieden extra diensten aan, zoals verzekeringsdekking in het buitenland en verschillende bonusprogramma's.

Voor wie is de Visa card?

Voor elke klant bestaat de juiste Visa creditcard. Er zijn een aantal verschillende producten: voor elk type gebruiker gelden specifieke kosten. Dit geldt zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten. Voor privé-gebruik bestaat het onderscheid tussen de klassieke Visa card, de Visa Gold card en de Visa prepaid card. De klassieke Visa card is geschikt voor iedereen. Veilig online shoppen, overal gemakkelijk geld pinnen en betalen.


De Visa Gold card biedt een grotere ruimte. Het biedt ook uitgebreide verzekeringsdekking in het buitenland en een hogere kredietlimiet dan de klassieke Visa creditcard. Het gouden visum is vooral geschikt voor klanten die veel reizen en in het buitenland verblijven. Daarnaast is er de Visa prepaid card. Deze creditcard werkt op basis van vooruitbetaling, dat wil zeggen dat er eerst een bedrag op de rekening gezet moet worden. Vervolgens kan de gebruiker alleen over deze hoeveelheid geld beschikken. Dat maakt deze creditcard bijzonder geschikt voor jongeren of studenten. Naast deze particuliere creditcards, zijn er ook nog twee zakelijke Visa cards. De Visa Commercial voor het midden- en kleinbedrijf, de Visa Corporate card voor grote ondernemingen.

Waar kan ik betalen met een Visa card?

In meer dan 200 landen kan met een Visa card betaald en gepind worden. Visaklanten kunnen er zeker van zijn dat hen de beste service geboden wordt en dat de hoogste veiligheidsnormen van toepassing zijn.

Hoe krijg ik een Visa card?

Visa geeft zelf geen Visa creditcards uit, maar heeft hiervoor samenwerkingsovereenkomsten met banken. Deze banken verzorgen de afgifte van de Visa creditcards aan klanten, bepalen de diensten die daarbij horen en dragen het risico van niet-betaling van creditcardschulden.

Hoelang is een Visa card geldig?

Normaal gesproken is de Visa card geldig voor 4 jaar. De lengte van de geldigheidsduur hangt af van de bepalingen van de banken zelf en kan dus per bank verschillen. De geldigheid van de Visa card is vermeld op de kaart onder "geldig vanaf" en "tot einde".

Hoeveel kost een Visa creditcard?

De meeste banken rekenen een jaarlijkse bijdrage en een internationale gebruiksvergoeding in landen die niet deel uitmaken van de eurozone, alsmede kosten voor opnames bij pinautomaten. Echter, de creditcardkosten zijn variabel en worden bepaald door de afgevende bank. Slechts een kleine minderheid van creditcards is echt gratis, bijvoorbeeld sommige prepaid creditcards. Kom je een aanbod voor een gratis creditcard tegen, controleer dan of de creditcard permanent gratis is en geen jaarlijkse bijdragen.

Creditcards vergelijken »